Sutra o zajmu za rekonstruisanje “Željeznica Republike Srpske”

Sutra o zajmu za rekonstruisanje “Željeznica Republike Srpske”

– Savjet ministara održaće sutra sjednicu na kojoj bi trebalo da razmatra Nacrt amandmana jedan na Sporazum o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za projekat restrukturisanja “Željeznica Republike Srpske”, sa osnovama za zaključivanje amandmana.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Kuvajta o saradnji u oblasti odbrane, te Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Ugovora između EU i BiH o pravnoj saradnji u krivičnim stvarima između Agencije EU za saradnju u krivičnom pravosuđu (Evrodžast) i nadležnih tijela BiH.

Pred ministrima će se naći i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o zajmu (Drugi projekt podrške zapošljavanju) između BiH i IBRD.

Predviđeno je i da bude razmotren i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Koordinacionog tima za razvijanje sistema i procedura povratka i prihvata državljana BiH iz zone sukoba Sirije i Iraka.

Među predloženim tačkama dnevnog redu su i informacije o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembar 2022. godine, te o stanju u oblasti migracija u BiH za februar.

Sjednica će biti održana u zgradi institucija BiH u 10.00 časova.

Srna

CATEGORIES
Share This