Šulić oštro poručio: Šmit nema pravo da Srbe uči istoriji

Šulić oštro poručio: Šmit nema pravo da Srbe uči istoriji

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić poručio je da Kristijan Šmit nema pravo da Srbe uči istoriji i naglasio da će jake institucije Srpske zaštititi prava građana i učenika Republike Srpske.

Šmit bi mogao puno naučiti o istoriji šta su njegovi preci u Prvom i Drugom svjetskom ratu radili na prostorima bivše Jugoslavije – rekao je Šulić Srni, komentarišući Šmitovu najavu da će se angažovati u vezi sa nastavnim programima istorije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Šulić kaže da je ovo potpuno neozbiljna izjava Šmita za sve u Republici Srpskoj, osim, kako je ocijenio, za (potpredsjednika PDP) Jelenu Trivić i (lidera SDS) Mirka Šarovića, “koji su mu dali legitimitet da uopšte može nešto slično pomisliti i dati takvu izjavu”.

– Sjećamo se kada Trivićeva i SDS kojeg predvodi Šarović nisu podržali vitalne entitetske interese srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa zaštitom prenosa nadležnosti iz oblasti školstva – rekao je Šulić, navodeći da “politički diletizam Trivićeve i Šarovića polako dolazi na naplatu”.

Kristijan Šmit danas je najavio da će se angažovati u vezi sa nastavnim programima istorije u Srpskoj i Federaciji BiH.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This