Stigao zahtjev u NSRS, Dodik traži posebnu sjednicu

Stigao zahtjev u NSRS, Dodik traži posebnu sjednicu

U Narodnu skupštinu stigao zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH za posebnu sjednicu zbog zaštite vitalnog interesa Srpske

“U Narodnu skupštinu Republike Srpske danas je stigao zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice na kojoj bi parlament trebalo da se izjasni o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjedništva BiH 8. juna 2022”, saopšteno je iz NSRS.

Dodaje se da je član Predsjedništva ovu Odluku proglasio je veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

“Po Ustavu BiH, Narodna skupština Republike Srpske razmatra Izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i ukoliko je deset dana od dana proslijeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu”, dodali su.

Kolegijum Narodne skupštine sljedeće sedmice trebalo bi za zakaže održavanje posebne sjednice, koja će u skladu sa Ustavom i Poslovnikom biti  zakazana u predviđenom roku

(BN)

CATEGORIES
Share This