Stevandić komentarisao fotografije kuhinje UKC-a RS: “Tu se pere voće i povrće..pa ne može to biti apoteka”

Stevandić komentarisao fotografije kuhinje UKC-a RS: “Tu se pere voće i povrće..pa ne može to biti apoteka”

Zamjenik direktora UKC-a RS Nenad Stevandić komentarisao je fotografije kuhinje UKC RS, koje je sinoć pokazao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Što se tiče fotografija iz kuhinje jutros provjerili. Znači riječ je o dijelu gdje se pere voće i povrće i krompir i taj dio ne može da bude apoteka. I taj dio je uslikan.Ne možemo se mi sa tim baviti. Ispravnost hrane se provjerava na dnevnom nivou.Nika dnismo imali trovanje hranom. Nikada nije bilo incidenta. Znači uzimamo uzorke. Uzimamo uzorke i sa podova, i sa svih ostalih. Pa ne možemo mi svoj život posvetiti ovome, da nekoga naučimo šta to mi svakog dana radimo a  da njemu šta padne na pamet, on treba da naših pet šest dana zaokupi d ane možemo da radimo svoj posao..Znači provjerili smo jutros, radi se o prostoriji gdje se čisti jabuka, krompir, pa ne može to biti čisto kao apoteka…” rekao je Nenad Stevandić.

Podsjetimo, Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je u emisiji “Puls” BN TV da je inspekcija Grada Banjaluka utvrdila da u kuhinji na Univerzitetskom kliničkom centru nema minimalnih sanitarno-tehničkih uslova za pripremanje obroka, zbog čega će biti urađeno uzorkovanje, jer ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze.

On je u emisiji pokazao fotografije, koje je otkrivaju u kakvom stanju se nalazi kuhinja unutar UKC-a Republike Srpske i gdje se sprema 3000 oborka.

“Nakon što se jedan dio radnika na UKC-u žalio, poslali smo gradsku inspekciju da provjeri u kakvom je stanju kuhinja u kojoj se sprema 3.000 obroka.Na podu je voda, popucali zidovi, veoma je neuslovno”, kazao je Stanivuković i pokazao fotografije, koje potvrđuju te riječi.

On je i na svom Instagram profilu objavio ove fotografije te je saopštio da su fotografije rađene juče

 

Buka

 

CATEGORIES
Share This