Stanivuković predao krivične prijave: Višković nije trebao da zakaže hitan sastanak, nego da hitno raspusti Vladu

Stanivuković predao krivične prijave: Višković nije trebao da zakaže hitan sastanak, nego da hitno raspusti Vladu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predao je krivične prijave Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske protiv lica koja se dovode u vezu sa aferom “Kiseonik”.

“Institucije ćute četiri dana na najveću aferu u posljednjih 10 godina, Višković nije trebao da zakaže hitan sastanak nego da hitno raspusti Vladu, zato što ćute. Zašto je sjednica zatvorena, zašto ministri ne smiju pred mikrofone? Uhapsite me istog trena ako moje riječi nisu tačne, ako dokazi koje sam iznio nisu tačni”, izjavio je Stanivuković.

Naglasio je da je kao prvi čovjek grada iznio najveću aferu i da Vlada treba da padne zbog afere.

“Zašto Đajić ne dostavi dokaze? Zašto Šeranić ne dostavi dokaze? Zašto Višković ne dostavi dokaze? Četiri godine firma uvozi kiseonik bez dozvole. O čemu mi pričamo? Koji kiseonik mogu provjeriti? Idu li gledati u pluća ljudi”, dodao je on.

On je kazao da je ovo zločin nad čovječanstvom, građanima i javnosti.

“Ko je prometovao 1.350.000 KM kiseonika koji nije registrovan? Ministarstvo zdravlja nije dalo saglasnost firmi da proizvodi taj kiseonik, ali ni Agencija za lijekove. U Republiku Srpsku nikad nije ušao medicinski kiseonik, koji se distribuira u bolnice, ne u Agenciju za lijekove. Iz tog razloga, odgovornost je na Đajiću”, istakao je on.

Najveća odgovornost, kaže on, leži na Stanislavu Čađi, Radovanu Viškoviću, Vladi Đajiću, ali i na Alenu Šeraniću.

Između ostalog, istakao je da je činjenica da u Srpsku ulazi neprovjeren kiseonik i pozvao Tužilaštvo da reaguje.

BUKA

 

CATEGORIES
Share This