Srpskoj nedostaju obavještajne službe

Srpskoj nedostaju obavještajne službe

Stručnjak za bezbjednost Anatolij Milovanović izjavio je da bezbjednosne prijetnje kakve su masovne dojave o postavljenim bombama u školskim ustanovama Republike Srpske ponovo ukazuju na nedostatak obavještajne službe kao važnog podsistema bezbjednosti u Srpskoj.

Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH sigurno ne može adekvatno da odgovori na ove pretnje u smislu prikupljanja informacija koje bi bile značajne u istrazi i daljem postupanju prema izvršiocu naveo je Milovanović u pisanoj izjavi za Srnu-

Milovanović je podsjetio da je Republika Srpska reformama u sektoru bezbjednosti, koji je rađen pod nadzorom međunarodnih činilaca, ostala bez podsistema bezbjednosti koji garantuje povoljno stanje bezbjednosti za njene građane. I to se sada jasno vidi kao veliki propust. Situaciju čini složenijom pretnja ugrožavanjem najmlađe populacije, što može izazvati strah kod roditelja – dodao je on.

Veliki broj škola u Republici Srpskoj primio je jutros mejl sa dojavom o bombi, nakon čega su izvršeni protivdiverzioni pregledi.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This