Srpska je svetinja, čija je svaka stopa skupo plaćena

Srpska je svetinja, čija je svaka stopa skupo plaćena

Nastala u miru, odbranjena životima i borbom za njen opstanak u odbrambeno-otadžbinskom ratu, Republika Srpske je danas, trideset jednu godinu od njenog nastanka neupitna i dugovječna. Narodu Republike Srpske upućujem iskrene čestitke povodom 9. januara, Dana Republike – poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je poručio da je Republika Srpska svetinja, čija je svaka stopa skupo plaćena.

– Republiku Srpsku treba da slavimo svakog dana i da se svaki dan zalažemo da bude bolja, prosperitetnija i slobodnija. Naš zavjet danas i zadatak svakog dana mora da bude težnja da je potomcima ostavimo snažnu, pravednu, dostojanstvenu, poštovanu i sa jednakim mogućnostima za sve – rekao  je Borenović.

Istakao je da Republiku Srpsku, pored teritorije, čine narod i institucije.

– Danas je najveći izazov osnažiti institucije i zadržati narod u našoj otadžbini. Niti jedan pojedinac, koliko god se osjećao politički ili finansijski moćan, ne smije biti prepreka da Republika Srpska jača Ustavom definisane institucije, čije se djelovanje bazira na efikasnosti i vladavini zakona koji garantuju jednakost za sve, bez obzira na statusnu ili političku pripadnost. Srpsku je stvarao i branio naš narod, mnogo je života utkano u njene temelje i osnovna obaveza mora biti da se obezbijede uslovi da narod ostaje i živi u svojoj zemlji. To se jedino može učiniti ekonomskim jačanjem, ostvarivanjem pune vladavine prava, otvorenošću za nove investicije, tehnologije i znanja, uz poštovanje naše tradicije i običaja – rekao je Borenović.

(BN Foto: Arhiva)

CATEGORIES
Share This