Srbija dala pare, Dodik ozvaničio, ali vrtića još nema

Srbija dala pare, Dodik ozvaničio, ali vrtića još nema

Izgradnju vrtića, na opštu radost Srpčana, naročito roditelja djece i radnika vrtića, ličnim predizbornim dolaskom na lokaciju 7. novembra prošle godine ozvaničio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Nakon gotovo osam mjeseci od tada, izgradnja nije počela, a lokacija sa panoom novog vrtića zarasla je u travu.

Polaznici Dječijeg vrtića „Naša radost“ iz Srpca, novu školsku godinu ipak će dočekati u starom montažnom objektu sagradjenom prije 42 godine čija je upotrebna vrijednost odavno prošla i pored nekoliko ne malih investicionih ulaganja u njegovu sanaciju.

Izgradnja novog objekata ove predškolske ustanove, za koji je Republika Srbija prošle godine donirala 850 hiljada konvertibilnih maraka nije ni počela.

Njegovu izgradnju, na opštu radost Srpčana, naročito roditelja djece i radnika vrtića, ličnim predizbornim dolaskom na lokaciju 7. novembra pršle godine, u prisustvu ministrice finansija Zore Vidović i načelnika Srpca Mladjana Dragosavljevića, ozvaničio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Nakon gotovo osam mjeseci od tada, izgradnja nije počela, a lokacija sa panoom novog vrtića zarasla je u travu.

„Raspisan je tender za izvodjača radova i, ako sve bude u redu, objekat će biti završen do kraja iduće
godine (2021.) kapaciteta 200 djece“, rekao je tada načelnik Mladjan Dragosavljević.

Da podsjetimo, ovaj objekat, koji će nositi naziv „Srbija“, sa svim pratećim sadržajima prostiraće se na 1762 metra
kvadratna, a ukupna investicija će iznositi oko 1,45 miliona maraka.

U Srpcu ne sumnjaju u to da će se izgraditi novi Dječiji vrtić, ali zbunjuje što se odugovlači sa realizacijom projekta uprkos činjenici da je riječ o problemu koji se prioritetno treba rješavati.

„Ne bi nas čudilo da se izgradnja odgodi za narednu, izbornu godinu kako bi ovu donaciju Srbije vlast iskoristila za sticanje glasova“, kažu u srbačkoj opoziciji.

Inače, Dječiji vrtić „Naša radost“ u Srpcu ima 140 polaznika, od kojih odlazi 30, a raspisan je oglas za prijem 20 novih polaznika.

Zbog otežanih uslova , rad je organizovan u jednoj smjeni što zaposlenim roditeljima pričinjava velike teškoće.

(BN/S.K:)

CATEGORIES
Share This