Skupština donosi svoj zakon o lijekovima u Srpskoj

Skupština donosi svoj zakon o lijekovima u Srpskoj

Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske posvećena problemima oko isporuke kiseonika odgovarajuće kvaliteta i donošenje po hitnom postupku zakona o lijekovima i medicinskoj opremi.

Кolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će  22. posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na zahtjev Vlade, biti održana u srijedu, 20.10.2021, sa početkom u 12 časova.

Кolegijum je usvojio prijedlog dnevnog reda 22. posebne sjednice:

1. Stanje o isporuci kiseonika Javnim zdravstvenim ustavnova u Republici Srpskoj

a) Informacija o problemima isporuke kiseonika odgovarajuće kvalitete i koncentracije propisane za lijek Javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj za vrijeme vanredne situacije izazvane virusom korona SARS-CoV2

b) Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, po hitnom postupku.

Uvodno izlaganje podnijeće ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić.

Sjednica će trajati do okončanja rasprave, poslije čega će uslijediti izjašnjavanje narodnih poslanika.

Podsjetimo da je lider SNSD-a nedavno najavio da do karaja ove sedmice u Republici Srpskoj neće djelovati Agencija za lijekove BiH, navodeći da će formirati Agenciju za lijekove Republike Srpske.

Treba podsjetiti da je posljednjih dana afera “kiseonik” dobro uzdrmala ovdašnju vlast, jer su umjesto medicinskog uvozili industrijski kiseonik, koji se kao lijek nezakonito upotrebljavao u bolnicama Srpske za liječenje pacijenata.

Agencija za lijekove BiH ima sjedište u Banjaluci.

(BN)

CATEGORIES
Share This