Šarović: Vlast je nepravedno zaobišla Berkoviće u dodjeli pomoći nakon zemljotresa

Šarović: Vlast je nepravedno zaobišla Berkoviće u dodjeli pomoći nakon zemljotresa

U šturo objavljenim vijestima da je Predsjedništvo BiH tražilo od Savjeta ministara da se iz budžetske rezerve izdvoje sredstva za opštine u Hercegovini postradale od skorog zemljotresa pominju se Stolac i Ljubinje ali ne i Berkovići, opština koja je pretrpila najveće štete, upozorio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

“Dobro je što je zatraženo da se pomogne opštinama u Hercegovini ali epicentar razornog zemljotresa je bio u opštini Berkovići koja je najviše i postradala! Prema preliminarnim procjenama, šteta od zemljotresa u Berkovićima iznosi više stotina hiljada KM. Ako je greškom izostavljeno iz informacije u redu, ali ako nije apelujem da je pomoć jednako neophodno dati i Ljubinju i Stocu i Berkovićima jer u nevolji su svi isti i ne smiju se dijeliti“, navodi Šarović.

Podsjećamo, prema objavljenoj informaciji članovi Predsjedništva BiH pristali su da se Ljubinju dodijeli milion KM za saniranje posljedica, isto kao i Stocu, te 50.000 KM porodici mlade osobe stradale u zemljotresu u Stocu.

 

SDSRS

CATEGORIES
Share This