Šarović prvi put čuje za Dodikov „plan isplate plata“: Valjda to odlučuje vlada ili NSRS

Šarović prvi put čuje za Dodikov „plan isplate plata“: Valjda to odlučuje vlada ili NSRS

 Predsjednik SDS-a Mirko Šarović prokomentarisao je izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da je danas pripremljen novac da se za sve Srbe u institucijama BiH isplate plate do kraja godine.

Kaže da prvi put čuje za takvo nešto, ali ističe da to mora biti odluka entitetskih vlasti.

„Ako je to neka odluka, valjda je treba čuti od predsjednika Vlade Republike Srpske ili predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, ako je skupština donijela odluku“, izjavio je Šarović za Klix.

Dodik je danas izjavio da je novac spreman i da „samo treba odlučiti da li će ga odmah isplatiti ili kroz neki aranžman“.

„Imamo novac da to isplatimo do kraja godine, tako da neće biti nikakvih problema. Iduće godine to ćemo predvidjeti budžetom“, rekao je Dodik i dodao da je procijenjeno da je riječ o 21 milionu KM maraka mjesečno.

BiH nema budžet za ovu godinu. Odluka o privremenom finansiranju ističe krajem septembra. Novu odluku o privremenom finansiranju nema ko da donese, jer Savjet ministara BiH se ne sastaje zbog krize u BiH, nastale odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH da nametne zakon o kažnjavanju negiranja genocida.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH je zakazana a hoće li biti održana nije poznato. Srpski predstavnici zbog Inckove odluke na osnovu zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske ne učestvuju u radu institucija BiH.

(BN)

CATEGORIES
Share This