Šarović: Čuvajmo, ne rasturajmo i ne urušavajmo ono što kao Republika Srpska imamo!

Šarović: Čuvajmo, ne rasturajmo i ne urušavajmo ono što kao Republika Srpska imamo!

Upućeno onima koji tvrde da je Dejtonski sporazum mrtav i da je potreban novi politički dogovor za BiH te da opozicija samo pravi problem sa izlaganjem srpskog člana Predsjedništva BiH po nalogu centara moći sa Zapada.

Samo lupajte i nastavite po svome izvrćući činjenice i zamjavajte narod! Po starom receptu izmišljajte unutrašnje i spoljne neprijatelje umjesto da rješavate aktuelne probleme za koje ste u dobroj mjeri sami krivi. Ili mislite da je i za to kriva opozicije u Republici Srpskoj.
Ima onih koji dobro znaju i pamte, za razliku od vas ostrašćenih, da se u ovoj zemlji rat vodi i da sve može da plane zbog jedne međe ili jedne kuće.
I sad se našli vi, nejaki, u iznurenoj Republici Srpskoj, bez mnogo prijatelja i međunarodne podrške, da Dejton proglasite mrtvim i da tražite i pravite novi politički dogovor za BiH i to zamislite, uz posredovanje, ni manj ni više nego turskog predsjednika Erdogana.
Sve to je nenormalno – moj je jedini komentar.
Za ovaj ostvareni mir, pretočen u mirovni sporazum, koji danas imamo i koji zovemo Dejton, živote je dalo više od 24 hiljade boraca Vojske Republike Srpske.

Uz ogromne napore i uticaj najvećih svjetskih sila i autoriteta teškom mukom došli smo do jednog takvog mirovnog sporazuma.
Zato čuvajmo, ne rasturajmo i ne urušavajmo ono što kao Republika Srpska imamo!
Važnije je da gradimo mir i ekonomski prosperitet Republike Srpske jer je to najbolja odbrana statusa u autonomije Republike Srpske.
Avantura slijepih nas sve vodi u stranputicu. Posebno ako budemo srljali, čekaće nas mnogi oni unutar i van zemlje koji Republici Srpskoj ne žele dobro. Samo ludi i naivni ne znaju šta će nam tražiti u “novom političkom dogovoru”.

(FB, Mirko Šarović)

CATEGORIES
Share This