Saradnja između Srbije i Srpske je osnova srpskog bratstva!

Saradnja između Srbije i Srpske je osnova srpskog bratstva!

Saradnja između Srbije i Srpske je osnova srpskog bratstva i familijarnosti, poručili su u emisiji „Globalno“ BN televizije gradonačelnici Beograda, Banjaluke i Bijeljine. – Važna je činjenica da svi narodi, države i gradovi imaju pravo da sarađuju sa cijelim svijetom i da zbog toga niko nema pravo da se ljuti, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Autoput Beograd-Banjaluka je žila kucavica između Srpske i Srbije, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ističući da je to najznačajniji projekat koji se realizuje između Srpske i Srbije. On je dodao da je autoput posebno značajan za Semberiju koja je tačka spajanja ove saobraćajnice.

“Još jedan izraz dobronamjernosti Srbije je kada čujemo da će dionica od Kuzmina (Srbija) do Bijeljine u dužini od 44 km biti finansirana sredstvima Srbije u 80 procentnom iznosu. To su milionski projekti i tu se jasno vidi koliko je ta podrška jaka”, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Većina projekata u Bijeljini i Banjaluci je osuđena na propast zbog izostanka podrške skupštinske većine predvođene SNSD-om.

“Preložili smo zbog pandemije da Dom zdravlja u Banjaluci dobije iz budžeta 2,7 miliona KM. To je najveća podrška ikad. I imate direktoricu Doma zdravlja koja ne glasa za takav budžet. Ona je iz suprotne partije, ali je i skupštinska većina”, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Oni (skupštinska većina) su prekinuli kontinuitet u zbrinjavaju socijalno ugroženih kategorija. Ne preza se ni od tih najhumanijih stvari da svako ima krov nad glavom”, dodaje Petrović.

Stanivuković je naveo da je osnova uspjeha kontinuitet u odlučivanju što, kako on ističe, u Srpskoj nedostaje.

“Ako je stara administracija postavila određene ciljeve, onda bez obzira na promjenu političke garniture trebalo bi da se ti ciljevi ispunjavaju. Bitna je strategija. Gradovi imaju kontinuitet razvoja. Ispresjecanost kod nas je najčešće dovela u ovakav red konfuzije u kojem još uvijek nemamo ni kanalizaciju, te da je aktuelno što ćemo u proces vodosnabdjevanja uložiti 20 miliona KM.”

Prvi čovjek Beograda navodi da se o tim stvarima mora voditi računa još u predizbornoj kampanji.

“Ne smije se ići samo na populizam. To bude slatko na početku, ali se obije o glavu. Moramo voditi računa da zarad tog nekog našeg glasa ne pređemo granicu populizma i da i mi pokažemo prvi korak kako bi se uspostavio integritet minimuma naših interesa koji će čuvati našu budućnost”, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Doktor Radojičić je istakao značaj izgradnje bolnice Tirošova 2 za sve Srbe u regionu.

“Puno pacijenata u Beograd dolazi iz Republike Srpske. Tiršova 2 je vrijednosti 100 miliona, 60 hiljada kvadrata najsavremenijeg prostora. Tamo ćemo moći da obezbijedimo najbolje uslove liječenja svoj našoj djeci.”

Važna je činjenica da svi narod, države i gradovi imaju pravo da sarađuju sa cijelim svijetom i da zbog toga niko nema pravo da se ljuti, rekao je gradonačelnik Beograda.

(BN)

CATEGORIES
Share This