Ranka Mišić reizabrana za predsjednika Saveza sindikata Srpske

Ranka Mišić reizabrana za predsjednika Saveza sindikata Srpske

Ona je rekla da po izboru slijede brojne sindikalne aktivnosti, a da je u središtu pažnje ovog sindikata uređenje sistema plata u Republici Srpskoj.

– Stanje koje sada imamo po pitanju plata je poprilično neuređeno. Daje mogućnost manipulacije za one koje nemaju dobre namjere kao poslodavci i oni to nesebično čine, nažalost – izjavila je Mišićeva.

Mišićeva je rekla da se u tom pravcu, današnjom kongresnom rezolucijom i programom rada, uz angažovanje svih neophodnih stručnjaka, nastoji doći do izmjena svih zakonskih rješenja koja na bilo koji način definišu platu i uvećanje plata.

Ona je istakla da Republika Srpska mora dobiti pravičan sistem plata – da sva propisana prava važe za sve radnike, da bude utvrđena minimalna plata za svako zanimanje, te da nikako ne bude ograničen rast plata.

– Druga stvar koja je nama jako važna – da već po isplati uvećanih plata počnu pregovori za novo povećanje plata – izjavila je Mišićeva i ocijenila da Srpska mora povećati plate kako bi zadržala radnu snagu i popravila njihov standard.

Prema njenim riječima, jedno se veže sa drugim, tako da će zadovoljan i dobro plaćen radnik ostati u Republici Srpskoj, a u suprotnom budućnost je vrlo neizvjesna.

Kongresu je tokom svečanog dijela prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

(Srpskainfo.com)

CATEGORIES
Share This