Priča o vraćanju nadležnosti je čista prevara vlasti

Priča o vraćanju nadležnosti je čista prevara vlasti

“Sve je podređeno da SNSD i njihovi trabanti poprave svoj rejting, nakon afera u vezi sa tenderima u zdravstvu i zloupotrebom medicinskog kiseonika”, kazao je Govedarica i podsjetio da su te afere u fazi istrage koju provode pravosudne institucije.

Poslanici odnosno izabrani predstavnici iz Republike Srpske imaju usaglašen stav po pitanju održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamentu BiH, rekao je, gostujući u emisji BHT1, član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica.

– Praktično nema nikakvog dogovora, nikakvog pomaka vezano za sve ono što je izazvala kriza, dodao je on.

“Jasno je bilo da poslanici iz RS neće prisustovati sjednici, pomalo iznenađuje reakcija HDZ-a. Djeluje kao da HDZ pokušava da se izvadi iz problema u kojem se našao, imajući u vidu da su svojvremeno prije 10-ak dana podržali inicijativu da se odluka Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH stavi van snage. Evidentno je da oni sada tu pokušavaju da naprave novu poziciju, kako bi opravdali sebe jer su imali očigledno jedan ozbiljan pritisak hrvatske javnosti”.

On kaže da je potreban dijalog i do njega treba da dođe da se pokuša naći rješenje.

“Ukoliko je stalo do rješenja, onda ćemo voditi dijalog, a ako nije stalo do rješenja onda najvjerovatnije dijaloga neće biti, ili će dijaloške rasprave biti jalove što svakako ne vodi ničemu, kazao je.

“Širi dogovor podrazumijeva razgovor i otvaranje dijaloga između političkih subjekata koji imaju dominantnu ulogu u Predstavničkom domu, prije svega to su SNSD, HDZ i SDA, ali svakako širi dogovor u ovom kontekstu podrazumijeva i ostale parlamentarne političke subjekte koje su dobili povjerenje od građana,” rekao je Govedarica.

Što se tiče vraćanja nadležnost s nivoa BiH na Republiku Srpsku, Govedarica smatra da je to jedna igra i prevara. vlasti u Republici Srpskoj.

“Sve je podređeno da SNSD i njihovi trabanti poprave svoj rejting, nakon afera u vezi sa tenderima u zdravstvu i zloupotrebom s medicinskim kiseonikom”, kazao je Govedarica i podsjetio da su te afere u fazi istrage koju provode pravosudne institucije.

On je naveo da su akteri tih afera upravo ljudi iz vlasti Republike Srpske.

Gpvedarica je mišljenja da će priča o vraćanju nadležnosti da traje sve do izbora naredne godine.

(BN)

CATEGORIES
Share This