Prevoznici u teškoj situaciji, traže pomoć Vlade RS

Prevoznici u teškoj situaciji, traže pomoć Vlade RS

U mjesecima nakon pojave pandemije virusa korona prevoznici u Republici Srpskoj se nalaze u sve težoj situaciji. Upozoravaju da oporavka nema pa prijeti i gašenje javnog prevoza.

Iz Vlade Republike Srpske najavljuju pomoć, ali ostaje otvoreno pitanje hoće li  pomoć države zaustaviti potonuće ovog sektora privrede?

Mjesecima radimo na svoju štetu i bilježimo gubitke, više puta su upozorili predstavnici putničkih i teretnih prevoznika u Republici Srpskoj. Premijer Radovan Višković najavljuje izdvajanje od 2,3 miliona maraka za pomoć prevoznicima u okviru koje će im za period od avgusta do decembra 2020. biti izmireni porezi i doprinosi.

Pored turizma i ugostiteljstva, pandemijom je najviše pogođen prevoz putnika, kažu u Udruženju saobraćaja i veza u Privrednoj komori Republike Srpske. Smatraju da je pomoć dobrodošla,  i da će tim sredstvima moći barem privremeno da prevaziđu tekuće probleme.

S druge strane, teretni prevoznici su ljuti. Kažu da je ovom pomoći obuhvaćen samo putnički prevoz, dok su oni izostavljeni.

Prevoznici upozoravaju da će  nakon zaustavljanja pandemije virusa korona, biti potrebno dosta vremena da se sve vrati barem na stanje prije pojave kovida 19, koje, kako tvrde, ni tada nije bilo zadovoljavajuće.

                   

BN TV

CATEGORIES
Share This

COMMENTS