Posebna sjednica Narodne skupštine Srpske nije DAN D

Posebna sjednica Narodne skupštine Srpske nije DAN D

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, iako se predstavlja u javnosti, da je to odlučna bitka za nezavisnost Republike Srpske, nije “dan D” i neće se danas desiti vraćanje nadležnosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku.

To će biti još jedna od onih posebnih sjednica na kojima su doneseni razni zaključci, koji stoje u arhivi Nardone skupštine.

Mnogi u Republici Srpskoj ovu sjednicu vide kao spašavanje “vojnika Rajana”.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske treba da počne u podne, a na dnevnom redu je informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti, indirektnog oporezivanja i pravosuđa…

U svim tim prenosima nadležnosti s nivoa BiH zajedno sa međunarodnim predstavnicima aktivno učestvovao sadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Predloženo je i donošenje Deklaracija o ustavnim principima. Daće se rok vladi da u narednih šest mjeseci pripreme pravne akte kako bi Republika Srpska imala svoju vojku, carinu, obavještajnu službu, pravosudne institucije…

Ovaj dnevni red je izašao iz Komiteta SNSD-a, koji su prihvatili i partneri te stranke u vlasti.

Predviđeno je obraćanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika do sat vremena, dok će ostali lideri parlamentarnih stranaka imati mogućnost da se obrate NSRS u trajanju do deset minuta.

(BN)

CATEGORIES
Share This