Ponovo šef Predstavništva Srpske u Moskvi. Možda ubrza susret Dodika sa Putinom

Ponovo šef Predstavništva Srpske u Moskvi. Možda ubrza susret Dodika sa Putinom

Duško Perović ponovo na čelu Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji. Vlada Srpske dodatno “častila” neka predstavništva u svijetu.

Duško Perović postavlja se 2. decembra 2021. godine na dužnost šefa Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji, sa sjedištem u Moskvi.

Ovo stoji u ukazu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, koji je donesen 26. novembra ove godine.

Perović je odavno u Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi i jedan je od lobista za susrete koje predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Za Perovića se vežu i neke sumnjive informacije koje se tiču dovođenja kontraverznih ruskih investitora u Republiku Srpsku.

Možda njegovo ponovo imenovanje doprinese i skorom susretu Dodika, koji se već par dana nalazi u Moskvi i čeka susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Zanimljiv je još jedan podatak, koji je donijela Vlada Republike Srpske, takođe u novembru, tačnije 18. novembra, a tiče se povećanja sredstava za rad predstavništava Republike Srpske u svijetu.

Umjesto ranijih 4, 6 miliona KM, koliko je bilo planirano za rad predstavništava Republike Srpske u svijetu, iz budžeta Vlade se dodaje dodatno oko 300 hiljada KM. Novom vladinom odlukom za rad tih predstavništava u ovoj godini predviđeno 4,9 miliona KM.

Nije poznato koja predstavništva Republike Srpske su dobila povećanje i na osnovu čega, kada je njihov učinak vrlo mali ako se imaju u vidu strane investicije u Republici Srpskoj. Ono što upada u oči jeste i to da Predstavništvo Republike Srpske u beogradu troši skoro kao i ono u Moskvi, što se vidi iz priložene tabele.

(BN)

CATEGORIES
Share This