“Ponovo se proveo kao bos po trnju” Vukanović kaže da je govorio Dodiku da se mane priča o vraćanju nadležnosti

“Ponovo se proveo kao bos po trnju” Vukanović kaže da je govorio Dodiku da se mane priča o vraćanju nadležnosti

Na jučerašnjoj sjednici NSRS data je podrška misiji EUFOR u Bosni i Hercegovini te je odgođen prenos nadležnosti institucija sa državnog na entitetski nivo. Poslanik Neboša Vukanović smatra da je to još jedan poraz Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

To je još jedna bijela zastavica i kapitulacija Milorada Dodika koji je ponovo proveo kao “bos po trnju” iako smo mi bili vrlo limitirani, imali smo pravo samo na jednu diskusiju i krivi navod, ali vidi se da su se on i Željka Cvijanović, predsjednica RS odmah javili nakon moje i diskusije drugih poslanika što je očito da ih je istina pogodila. Dakle, tu je ključno što Dodik odustaje od svih onih velikih nadležnosti i što je i sama Cvijanović priznala da imaju velike pritiske ne od ambasadora već je ona rekla od “mikrodiplomata” – rekao je Vukanović za N1.

Vukanović dodaje da je Dodik sam rekao da su odustali od prenosa nadležnosti i zakona jer je situacija loša zbog krize u Ukrajini pa bi RS mogla osjetiti velike posljedice

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– Lično sam ga godinama upozoravao da treba biti veliki patriota i da se mani velikih priča o otcjepljenju i vraćanju nadležnosti. Da treba voditi računa da u RS bude stabilnosti, da ne bude tenzija, da institucije funkcionišu, da se bavimo ekonomskim pitanjima i da ne žrtvuje RS. On je to sve sinoć priznao i pokazao je da sam bio upravu – poručio je Vukanović.

Stava je da je Dodiku bitno samo da ostane na vlasti i da će uraditi sve da to postigne.

– Tako su i u Rusiji svjesni da je Dodik nevjeran i beskrupulozan i da će sve uraditi da ostvari svoje lične ciljeve. Znaju oni da je on čovjek Zapada, ali sada igra po nekoj drugoj strani kako bi pokazao privid igre i manipulisao javnošću. S druge strane, Rusiji je takođe bitno da je neko uz nju jer joj sada svi uvode sankcije i u blokadi je zbog situacije u Ukrajini – zaključio je Vukanović, prenosi N1.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This