Nova afera potresa MUP: Iz skladišta nestali dokazi?

Nova afera potresa MUP: Iz skladišta nestali dokazi?

Afera “Dokazi” nekoliko dana potresa Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Euro Blic” je objavio seriju tekstova o tome kako je iz depoa MUP-a u kojem se čuvaju materijalni dokazi nestao novac, duvan, cigarete i različiti predmeti. Ministarstvo unutrašnjih poslova sve demantuje.

Šta je sve nestalo iz službenog depozita Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u kasarni Sarica?

Prema podacima koje je objavio Blic u prethodnim godinama nestale su velike količine duvana, cigareta, novca čak i određen broj automobila a depozit u kasarni Sarica uopšte nije adekvatno obezbijeđen. Ministar unutrašnjih poslova sve je demantovao prozivajući javno novinara koji je objavio tekst.

Nikola Morača u razgovoru za BN kaže da je objavljene informacije potvrdilo banjalučko Tužilaštvo koje je odgovorilo da je imalo ili ima četiri predmeta u radu u vezi sa nestankom dokaza iz depozita MUP-a RS u kasarni „Sarica“.

Ovo Tužilaštvo je potvrdilo da su dva predmeta  otvorena i nalaze se u radu, da je u jednom predmetu donesena naredba o obustavi istrage, dok je u jednom predmetu podignuta optužnica protiv jednog lica zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Informacije o nestanku dokaza iz depozita policije demantovali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštenjem, takođe direktno prozivajući novinara.

BN je imao uvid u službenu zabilješku sačinjenu u oktobru prošle godine u kojoj se navodi da je prilikom kontrole depozita uočeno da nedostaju pojedini predmeti, da je velik broj dokaznog materijala otvoren a da je u jednom slučaju utvrđeno da u vrećici sa dokazima nedostaje 1850 evra, 200 maraka i 700 kuna.

Morača javno prozivanje više shvata kao upozorenje svojim izvorima.

Navodno, oko čuvanja dokaza u depozitu, sve je isplivalo na površinu nakon početka preseljenja depozita na drugu lokaciju jer je objekat u kojem je do sada bio smješten predat u nadležnost opštine Laktaši.

(BN)

CATEGORIES
Share This