Nije dobro kada se veliki “zaigraju” preko leđa malih

Nije dobro kada se veliki “zaigraju” preko leđa malih

Govoreći o rješenjima za ovu krizu, Bosić je istakao kako ne vidi želju da se ona riješi.

Mladen Bosić, delegat SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, govorio je na današnjoj hitnoj sjednici o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, navodeći da ne vidi da će ova kriza biti riješena u dogledno vrijeme.

Bosić je poručio da je okidač za ovu krizu bilo nametanje Zakona o zabrani negiranje genocida.

– Ova kriza je proces koji traje više od 10 godina. Ovo što je uradio visoki predstavnik nametanjem zakona je bilo okidač za ovu krizu. Međutim, to se dešavalo ranije u drugim uslovima, čini mi se da se politike u BiH ne prilagođavaju građanima, nego se prilagođavaju strankama, rekao je Bosić.

Istakao je kako stranke okupljaju svoje “glasačko stado” sijanjem strahova i nesporazumima, te je istakao da sve vodi ka tome da će ista situacija biti i na izborima sljedeće godine.

Govoreći o rješenjima za ovu krizu, Bosić je istakao kako ne vidi želju da se ona riješi.

– Nisam vidio da postoji iskrena spremnost za kompromis sa bilo koje strane. U takvom slučaju kriza može otići u nepovoljnom pravcu, pogotovo što su se velike međunarodne zemlje već umiješale u ovu krizu, već su zauzele stranu, što nikako nije dobro za nas male, kazao je on.

On je rekao da se ne razmatra pitanje kako pomoći narodima u pandemiji ili obezbijediti bolje ekonomske uslove.

“Postali smo poligon za dominaciju velikih sila, a nije dobro kada se veliki zaigraju preko malih”, upozorio je Bosić na današnjoj sjendici Doma naroda.

(BN)

CATEGORIES
Share This