Nešić objavio sve presude protiv Kostadina Vasića

Nešić objavio sve presude protiv Kostadina Vasića

“Nadam se da je ministar zdravlja Republike Srpske, Alen Šeranić, iskren kada tvrdi da će provjeriti da li je novi v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo, Kostadin Vasić, osuđivan, a nadamo se da će zvanično zatražiti i provjeru njegove diplome”, saopštio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

Dovoljno je, kaže Nešić, da ministar na Internetu ukuca Vasićevo ime i naći će novinske tekstove o tome da je dva puta pravosnažno osuđen i jednom nepravosnažno, a sve tri presude su izrečene zbog nanošenja teških tjelasnih povreda drugim licima.

“Poslednjom, nepravosnažnom presudom Osnovnog suda u Zvorniku, od 30.08.2021, broj 830K04000219K, Vasić je osuđen na deset mjeseci zatvora zbog krivičnog djela iz člana 132. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a u vezi s članom 37, jer je svom rođaku Ljubiši Vasiću nanio teške tjelesne povrede”, naveo je on.

Da “olakša” ministru posao, Nešić navodi i druge dvije osude Vasiću koje su brisane iz kaznene evidencije, a one su:

Presudom Osnovnog suda u Zvorniku, broj: K-68/2001 od 31.12.2001. godine, zbog krivičnog djela iz člana 135. stav 1. KZ RS, Kostadin Vasić je osuđen na kazni zatvora u trajanju od tri mjeseca. Rješenjem PU Živinice, osuda je brisana.

Presudom Osnovnog suda u Zvorniku, broj: K-58/2003 od 09.06.2004, zbog krivičnog djela iz člana 134. stav 1. u vezi sa članom 23. KZ RS, Kostadin Vasić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca. Rješenjem PU Živinice, osuda je brisana.

“Ministru predlažem da pita svog kolegu, ministra Srđana Rajčevića, da li Univerzitet Istočno Sarajevo ima Fakultet za bezbjednost jer njegov v.d. direktora tvrdi da je završio fakultet koji ne postoji. Ne znam kako ministar Šeranić može u oči pogledati svoje kolege epidemiologe, ali i ostale ljekare, i obrazložiti im ovo sramotno imenovanje, ali sada ima šansu da ispravi grešku i podnese prijedlog da se imenovanje poništi “, naglasio je Nešić i upitao ministra Šeranića da li je saglasan i sa kupovinom nove zgrade za Institut u Zvorniku, za 28 zaposlenih, i to po paprenoj cijeni od milion i po maraka?

“Očekujem da će ministar, ukoliko je iskren, naći vremena da me primi kako bi mu uručio sve presude protiv Kostadina Vasića”, naglasio je Nešić.

(BN)

CATEGORIES
Share This