“Nepotpisivanje Dodikove peticije usluga Srpskoj”

“Nepotpisivanje Dodikove peticije usluga Srpskoj”

“Svako ko ne potpiše Dodikovu peticiju uradio je veliku stvar za Reubliku Srpsku”, rekao je potpredsjednik PDP-a i poslanik u NS Republike Srpske Igor Crnadak.

Crnadak je rekao je Inckova odluka besmislena i nepotrebna i pogoduje samo onim strankama kojima odgovaraju konflikti, poput SNSD-a i SDA.

“Nakon ove odluke glavne teme su ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost i slično, a više niko ne pita zašto inspektori MUP-a Srpske daju zaštitu članovima međunarodnih narko kartela ili kako to da je porodica savjetnice Milorada Dodika profitirala na nabavci respiratora 10 miliona maraka, što su pojave koje direktno podrivaju Republiku Srpsku”, naveo je Crnadak.

On je naglasio da je likovanje iz Sarajeva potpuno promašeno, jer Inckova odluka ne može ugroziti srpski narod i Republiku Srpsku, zato što to njen narod neće dozvoliti i zato što je Republika Srpska međunarodno priznata od strane svih svjetskih centara moći.

“Zbog toga se odgovor Republike Srpske treba utvrditi „hladne glave“ i on ne smije Republiku Srpsku uvesti u nove rizike i izolaciju. Ne smije se nijedna odluka donijeti po principu „uradićemo to pa šta bude“ i ne smije se zbog reakcije na Incka Republika Srpska povesti putem mraka, sukoba i samoizolacije”, istakao je Crnadak i dodao:

“Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od strane SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a”.

On je naglasio da je poseban razlog zašto ne treba potpisati peticiju njena dva glavna promotera, Milorad Dodik i Radovan Кovačević. Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: „Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu.“, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do juče nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske, objašnjava Crnadak, ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove.

“Na kraju, smatram da je jedinstvo u Srpskoj potrebno ali do njega vjerovatno neće doći, jer su nam različiti ciljevi, jedni razmišljaju o budućnosti Republike Srpske, a drugi o tome kako sačuvati sebe i svoje milione, firme i nekretnine”.

Crnadak je podsjetio da je i Dodik najavio da neće biti jedinstva kada je nazvao neke opozicionare „smradovima“, te i nakon toga nastavio sa napadima na opoziciju.

(Bntv)

CATEGORIES
Share This