Nakon podizanja optužnice, oglasio se Džombić

Nakon podizanja optužnice, oglasio se Džombić

Bivši predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić saopštio je da je o optužnici koju je protiv njega podiglo Republičko javno tužilaštvo saznao iz medija i da još nije dobio nikakve zvanične informacije, niti je upoznat o detaljima.

Iznenađen sam da je Republičko javno tužilaštvo pojedine detalje optužnice saopštilo medijima prije samog potvrđivanja od nadležnog suda, što, prema mom mišljenju, povređuje princip pravičnog suđenja – naveo je Džombić.

On je izrazio očekivanje da će u ovom slučaju nadležni sud korektno, profesionalno i odgovorno analizirati podnesenu optužnicu prije odluke o njenom potvrđivanju, prenijela je advokatska kancelarija Bubić.

Republičko javno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg predsjednika Vlade Srpske, Aleksandra Džombića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, saopšteno je iz Tužilaštva.

– Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske pravnom licu “Energolinija” iz Zvornika 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva – istaknuto je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena šteta, a “Energoliniji” iz Zvornika pribavljena imovinska korist u navedenom iznosu.

(Srna)

CATEGORIES
Share This