MIRKO ŠAROVIĆ NAJAVLJUJE ZANIMLJIVU POLITIČKU JESEN: “Nije tačno da je vlast bez SNSD-a nezamisliva

MIRKO ŠAROVIĆ NAJAVLJUJE ZANIMLJIVU POLITIČKU JESEN: “Nije tačno da je vlast bez SNSD-a nezamisliva

Odgovorajući na pitanje šta će se desiti ukoliko do 5, septembra ne profunkcinira sporazum SDA-HDZ- SNSD, Šarović je rekao da je na stolu “više mogućih scenarija”, ali da treba sačekati šta će se desiti. “Ako to bude onako kako se najavljuje, pregovarački kraj, slijediće neki novi početak sa ovim, ili onim akterima, ili ishodima, jer je to u politici uvijek tako”.

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke i ministar u Vijeću ministara ocijenio je u razgovoru za portal “Insajder” da su šanse da Milan Tegeltija na sutrašnjoj sjednici Predsjendištva BiH bude imenovan za mandatara Vjeća ministara “male…možda čak mnogo manje nego što su bile prije šest mjeseci”.

Šarović je ocijenio da je “ukupna atmosfera među partnerima i stalna priprema sjednica ne liči na konačan dogovor snažnih koalicijski partnera , već više asocira na konačni razlaz”... “Da li je to samo definitivni razlaz sa Tegeltijom, ili moguće i sa koalicijom SNSD-SDA.HDZ, sačekaćemo ipak do 5, septembra”, kazao je Šarović.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše izjave visokih zvaničnika SNSD-a da je vlast “na nivou BiH bez SNSD-a nezamisliva”, Mirko Šarović je kazao da se “vlast mnogo lakše sklapa sa njima, što je vidljivo i golim okom”. “Ali”, dodao je lider SDS-a, “nije nezamisliva bez SNSD-a. Naprotiv. Oni su postali partner koga niko neće, koga se klone i zaobilaze, ako je ikako moguće. Biti toliko nepoželjan, do sada još niko nije dostigao taj nivo”.

Odgovorajući n pitanje šta će se desiti ukoliko do 5, septembra ne profunkcinira sporazum SDA-HDZ- SNSD, Šarović je rekao da je na stolu “više mogućih scenarija”, ali da treba sačekati šta će se desiti. “Ako to bude onako kako se najavljuje, pregovarački kraj, slijediće neki novi početak sa ovim, ili onim akterima, ili ishodima, jer je to u politici uvijek tako”.

(insajder)

CATEGORIES
TAGS
Share This