Ministarka tvrdi da nije tražila glasove za posao

Ministarka tvrdi da nije tražila glasove za posao

Mogu da razumijem želju mladog čovjeka za zaposlenjem, ali zakon je neprikosnoven, a ne politika, navodi se u saopštenju ministra prosvjete i kulture Natalije Trivić.

Reagujuci na optužbe u ucjenama pri zapošljavanju u Ministarstvu prosvjete danas se oglasila i ministar Natalija Trivić tvrdeći da:

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a samim tim i ja kao ministar,  ne provodi konkursne procedure prijema radnika u obrazovnim ustanovama već to rade škole kao samostalni pravni subjekti.

Izvještaji koje je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dobilo od OŠ „Branko Radičević“ Banja Luka i Inspektorata Republike Srpske, pokazuju da je konkursna procedura za navedeno radno mjesto nastavnika razredne nastave potpuno provedena u skladu sa Zakonom.

Кao ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mogu da razumijem želju mladog čovjeka za zaposlenjem, ali u ovom konkretnom slučaju, Inspektorat Republike Srpske, je utvrdio činjenice koje su potvrdile da je zakon neprikosnoven, a ne politika kako Vasiljevićeva tvrdi.

Navodi da je „nakon godina školovanja i rada u struci, uslov za stalno zapošljavanje je bilo prikupljanje sigurnih glasova na izborima“ te da je „Na sastanku sa ministarkom Natalijom Trivić dobila je zadatak koji bi mogao riješiti njenu egzistenciju“ potpuno su netačni.

(BN)

CATEGORIES
Share This