Lukač: Biće još hapšenja! (VIDEO)

Lukač: Biće još hapšenja! (VIDEO)

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, je gostujući u emisiji “Oči u oči-objektivno” koju realizuju Elta televizija i portal Banjaluka.net rekao da se uskoro očekuje još hapšenja i akcija i unutar samog ministarstva.

– Mogu da kažem da imamo pripremne akcije koje traju već duži vremenski period, jer da bi bilo koga uhapsili morate da donesete za to i dokaze.Ne možemo paušalno da se bavimo tim stvarima samo zato što imamo saznanje da se neko bavi kriminalom. Moramo apsolutno to da dokažemo, zato je otrebno vrijeme. Mi već duži period svakako radio na otkrivanju kriminalnih grupa u Republici Srpskoj koje su dobro uvezane i u regionu, naročito kad se radi o trgovini narkoticima. Ali mislim da smo na dobrom tragu da mnoge mreže potpuno razbijemo.

Lukač je pozvao i sve građane da prijave svakog policajca za kojeg imaju saznanje da radi sa kriminalcima.

Na pitanje kakav je njegov sa direktorom Policije, Sinišom Kostreševićem, prvi čovjke MUP-a odgovara:

– Ne mogu da kažem da imamo bilo kakve lične sukobe, mada u javnosti pokušavaju da se prezentuju određene stvari. Svi poslovi koje tužilaštvo od nas traži ne trpe bilo kakav naš odnos. Mi radimo svoj posao, svako u svojoj nadležnosti.

Lukač je demantovao i da ima bilo kakve nesuglasice sa liderom SNSD-a, Miloradom Dodikom.

– Mislim da već duže vrijeme određeni krugovi, a i neki medijski portali, pokušavaju da naprave sukob između mene i predsjednika Dodika. Ja mogu da kažem da nema tu nikakvog sukoba. Čak su pokušali da prave i neke fizičke sukobe. Što apsolutno nije tačno. Mi imamo korespodenciju i po pitanju stranačkih odnosa i po pitanju službenih u onom smislu u koliko je to zakonski predviđeno.

Osvrnuo se i na političku situaciju u BiH ali i bezbjednosnoj situaciji kao i mogućnosti ponovnog ratovanja.

– Mi imamo rat koji smo prošli i znamo kako su se tada ponašali političari koji su bili na određenim funkcijama. Ja sam bio aktivni učesnik rata i nisam vidio puno djece političara da su nosili pušku i bili u rovovima. Političari neće biti ti prvi koji bi poslali djecu da ginu za te neke ideje. Političari će se truditi da pridobiju glasačko tijelo političkim istupima. Neki tu vide i radikalizaciju situacije u smislu da je potrebno da pričaju o ratu da dovedu građane pred neki strah od rata i da su oni jedini ti koji ih mogu da spase. Svi oni političari koji pokušavaju da pominju rat na bilo koji način moraju da budu kažnjeni na izborima.

Srpskakafe

CATEGORIES
Share This