Kazniti odgovorne za korištenje tehničkog kiseonika

Kazniti odgovorne za korištenje tehničkog kiseonika

Sramne su namjere vlasti u Srpskoj da aferu “Kiseonik” sa ljudskog i medicinskog aspekta prebaci na onaj politički – istakla je danas dr Maja Dragojević Stojić, članica Predsjedništva SDS reagujući na izjave premijera Radovana Viškovića.

„Ovdje nije riječ o politici, ovdje je riječ o zdravlju i životima građana. Odgovorna vlast ne smije dozvoliti bilo kakve sumnje ili nepravilnosti kada je liječenje naših pacijenata u pitanju. Krajnje je vrijeme da se javnost prestane zamajavati, već da se problemu pristupi odgovorno, a to znači – da sve zdravstvene ustanove dobiju medicinski kiseonik sa dozvolom, i da odgovorni za korištenje tehničkog kiseonika odgovaraju!“ – poručila je Dragojević Stojić

Ona kaže da ono što se uporno nameće od strane nadležnih jeste teza o čistoći kiseonika.

„Tehnički kiseonik koliko god bio čist nije lijek, u njemu uvijek može biti nešto što može narušiti zdravlje. Razlika je i u skladištenju i u dopremanju. Inspektorat Agencije za lijekove BiH utvrdio je da se u bolnici u Trebinju koristi tehnički kiseonik, za šta postoji jasan dokaz. Ministarstvo zdravlja Republike Srpske na to nije reagovalo, iako je za to znalo i prije izbijanja afere u javnost. Vlast u Srpskoj je svojom neogovornošću sama sebe degradirala. Odavno su prešli sve granice kako bi sačuvali svoje pozicije, jer znaju da će u suportnom lista odgovornih biti dugačka“ – zaključila je Maja Dragojević Stojić.

(BN)

CATEGORIES
Share This