Kavčanin “pao” u Banjaluci, evo u čijem stanu je boravio?!

Kavčanin “pao” u Banjaluci, evo u čijem stanu je boravio?!

Kako saznajemo juče je u Banjaluci uhapšen Alen Škrijelj, porijeklom iz Crne Gore sa prebivalištem u Ljubljani, koji je, prema tim tvrdnjama, pripadnik kavčanskog klana, jedne od najozloglašenijih kriminalnih grupa u regionu

Štura vijest u domaćim medijima da je juče u Banjaluci uhapšen državljanin Slovenije A. Š. i da je kod njega pronađen revolver i droga marihuana prošla je gotovo neopaženo.

Kako saznajemo, riječ je o Alenu Škrijelju, porijeklom iz Crne Gore sa prebivalištem u Ljubljani, koji je, prema tim tvrdnjama, pripadnik kavčanskog klana, jedne od najozloglašenijih kriminalnih grupa u regionu.

Prema tom izvoru, ovo mu nije bio prvi put da boravi u Banjaluci, ni njemu,ali ni ostalim pripadnicima tog kriminalnog klana.

Ono što je, kako tvrdi naš izvor, posebno zanimljivo jeste da je ta osoba odsjela u Banjaluci u jednom od stanova direktora UKC-a Vlade Đajića.

Takođe, prema tom izvoru, “veza” i logističar sigurnog boravka ovog, kako navode, kriminalaca u Banjaluci je Milan Ćurlić Ćurla, prvi saradnik Vlade Đajića, koji ga je i zaposlio (Ćurlića) na UKC Republike Srpske.

Ćurlić se, prema tim izvorima, više puta dovodio u vezu sa ozbiljnim krivičnim djelima što je skandal samo po sebi.

Đajiću, očito, nisu bili dovoljni redovni “poslovi” i nabavke na UKC, između ostalog, i sumnjivog kiseonika po naduvanim cijenama, nego se sa Ćurlićem upustio i  u pružanje usluga “štek” stanova za najopasnije kriminalce regiona.

U svakom slučaju javnost mora da zna sve o ovome, ali, kako tvrdi naš izvor, umjesto otvorene istrage direktor Policije RS Siniša Kostrešević  je upotrijebio sav svoj autoritet da slučaj “zataška”.

Škrijelj je, kako saznajemo, danas deportovan iz BiH, a time je nestala i opasnost za Đajića i Ćurlića da pruže informacije policiji otkud sumnjivi likovi pronalaze “utočište” baš kod njih.

(BN)

CATEGORIES
Share This