Jelena Kurtinović napušta Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Jelena Kurtinović napušta Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka Jelena Kurtinović napušta ovu funkciju, saznaje portal CAPITAL.

Razlog je taj što će biti imenovana za pomoćnika u ministarstvu porodice, omladine i sporta, a koje će, prema informacijama sa kojima raspolažemo, voditi Alen Šeranić dosadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Kurtinovićeva je Centar vodila od 2016. godine. U aprilu prošle godine Skupština grada joj je dala novi mandat. Informaciju da napušta Centar nam je i ona potvrdila.

Svoj rad ocijenila je pozitivno, a kao najveći uspijeh smatra to što je veliki broj vrtića za vrijeme njenog mandata renoviran.

“Preostalo je još četiri objekta da se renoviraju, a ja apelujem  na resorno ministarstvo, domaće i strane donatore, privrednike i vlasti da pomognu Centru da se to riješi, kako bi se izjednačili uslovi za svu djecu“, kazala je ona.

Dodala je i kako su njenim dolaskom međuljudski odnosi u ovoj ustanovi podignuti na viši nivo.

“Zaposleni su mogli da rade bez zadrški jer se nisam miješala u njihov vaspotno – obrazovni rad. Uvijek sam poštovala radnike i kolege. Mišljenja sam da im samo treba dati slobodu da bi kvalitetno radili i djeci dali znanje i toplinu“, zaključila je ona.

Jelena Kurtinović je član Socijalističe partije Petra Đokića, pa se očekuje da će iz tih redova doći njen zamjenik.

CAPITAL: D. Tovilović

CATEGORIES
Share This