Govorite istinu, koliko propalih projekta je iza vas

Govorite istinu, koliko propalih projekta je iza vas

– Direktoru Ćoriću i odborniku Sofreniću poručio bih da bez obzira šta su po zanimanju i na kojim fakultetima su studirali, ipak inženjerima odgovarajućih struka prepuste stručne analize, a ukoliko žele da principjelno politički djeluju održe i press-konferencije pred potpuno nepostojećim objektima kao što su „Aerodrom Trebinje“ i „Termoelektrana Ugljevik 3“, poručio je Ostojić.

– Građani Bijeljine juče su imali priliku da vide kratku epizodu direktora puteva Nedeljka Ćorića i odbornika Sofrenića ispred objekta nove autobuske stanice u Bijeljini, gdje su istakli koliku štetu cijela Bijeljina trpi zbog nestavljanja u upotrebu ovog prostora – rekao je savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.

Iako je lijepo vidjeti, navodi on, kako su dugogodišnji politički neprijatelji postali odjednom istomišnjenici koji na skoro identičan način medijski nastupaju, potrebno je ipak određene činjenice uskladiti.

„Naime, autobuska stanica nije nikada u potpunosti završena jer radovi na ovom objektu nisu urađeni u skladu sa ugovorom i projektno-tehničkom dokumentacijom, zbog čega je nakon primopredaje izvršenih radova u februaru 2022. godine Gradska uprava aktivirala bankarsku garanciju na teret izvođača u iznosu od 320.323,65 КM“, podsjetio je on.

Takođe, kako navodi. nova autobuska stanica je na tom mjestu izgrađena bez prateće studije saobraćaja, koja bi za ovakve objekte trebala biti obavezna, što se isto može reći i za saobraćajnicu na trasi pruge koju je tada na brzinu projektovao bivši gradonačelnik, uklonivši bez odgovarjućeg pravnog osnova i željezničke šine sve kako bi narodu prikazao da će taj projekat biti brzo realizovan, iako je to bila klasična predizborna igra sa glasačima.

„Učesnicima ove epizode direktoru Ćoriću i odborniku Sofreniću bih poručio da bez obzira šta su po zanimanju i na kojim fakultetima su studirali, ipak inženjerima odgovarajućih struka prepuste stručne analize, a ukoliko žele da principjelno politički djeluju održe i pres-konferencije pred potpuno nepostojećim objektima kao što su „Aerodrom Trebinje“ i „Termoelektrana Ugljevik 3“, poručio je Ostojić.

Donedavni ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić sa partenrima pokušava da propuste vlasti SNSD-a pripiše gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću (SDS) kako bi prošao njihov poziv za opoziv gradonačelnika Petrovića.

Podsjetimo da se Nedeljko Ćorić sumnjiči da je unazad godinu dana, kada je bio ministar saobraćaja u Vladi Republike Srpske, u više navrata ucjenjivao predstavnike kineske kompanije „Shadong Hi Speed International“ u vezi sa izgradnjom auto-puta Banjaluka – Prijedor.

Iako je on demantovao ze infomacije, Tužilaštvo BiH je formiralo predmet i proslijedilo ga, kako su pisali mediji, Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

(BN) Foto: Bijeljina.com

CATEGORIES
Share This