Dodikova prijava liči na igrariju i prikrivanje stvarnih problema

Dodikova prijava liči na igrariju i prikrivanje stvarnih problema

U Tužilaštvo BiH danas je pristigla prijava protiv Željke Cvijanović, Nenada Stevandića, Radovana Viškovića i predsednika Republike Milorada Dodika. Prijavu je podnio sam Dodik, a kako kaže, prijavu su dobili i svi narodni poslanici koji su podržali donošenje Zakona o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj.

Ovu odluku donio je nakon što niko iz Federacije BiH to nije učinio.
Ovaj njegov postupak, opozicija vidi kao način da se od naroda prikriju drugi stvarni problemi sa kojima se susreće Republika Srpska.
„To je nešto što je po meni krajnje licimerno, sarkastično, na neki način i ismijavanje pravosudnih institucija, koje on i kontroliše. Tužilaštvo, sud, pravosuđe je igračka Milorada Dodika i sve ovo što se radi oko Ustavnog suda i sve ove neke velike političke teme su u suštini jedna dobro poznata i organizovana igra u kojoj se neće ništa konkretno desiti i treba da skloni pažnju sa onih krupnih problema sa kojima se društvo suočava“ ,rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.
„Ovo nije ni način ni metod ni put, ovo može izazvati jako negativne posljedice po Republiku Srpsku, jer mi ne znamo, možda su njemu ovakve igrarije do sada prolazile, ali problem će biti ako zbog njegovih gluposti i njegovih neracionalnih odluka, štetu bude trpio narod Republike Srpske. to će biti najpogubniji scenario za koji se nadam da se neće desiti.“, kaže Jelena Trivić, predsjednik Narodnog fronta i dodaje da se nada da će posljedice snositi oni koji su i doveli do krize u Srpskoj.
Prijava Milorada Dodika, prema riječima predsjednika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, liči na igrariju i izrugivanje Republici Srpskoj.
„Sam sebe prijavljuje tj. izruguje se pravnoj državi u lice jer da od pravde i pravne države i oni i svi ovi potpisnici bi davno bili u zatvoru na doživotnoj robiji imajući u vidu kakvo su zlo počinili ali nažalost sudije i tužioci, čast izuzetcima, su izdali svoju profesiju i i ovu državu, postali su sluge mafiji i kriminalu i zato se ovo i događa.“,
rekao je on.
(BN)
CATEGORIES
Share This