Dodik: U narednih godinu, dvije jača autonomija Srpske ili je uopšte neće biti

Dodik: U narednih godinu, dvije jača autonomija Srpske ili je uopšte neće biti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obrazlagao je razlog za zatraživanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog interesa.

“Institut posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koristim da zatražim podršku poslanika, jer se na nivou BiH dešavaju stvari koje su vidljive i gdje se, zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda” istakao je Dodik.

Podsjetio je da je na posljednoj sjednici Predsejdništva BiH glasao protiv odluka koje su štetne za interese Republike Srpske, a dobile su i negativno mišljenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Vjerujem da ćemo potvrditi jedinstvo u odbrani interesa Republike Srpske” poručio je on i naglasio da je pokretanje vitalnog intersa u skladu je sa Ustavom.

“Mi smo legalisti, tražimo ono što je predviđeno ustavom. Danas imamo državu koja nam, ako budemo pametni i složni, može biti garant da smo vječni na ovim prostorima. Naša prava su trajna, ne mogu se trošiti ni osporavati. Ona nam pripadaju prema univerzalnim pravima koje imaju narodi. Srpska ulazi u značajan period za svoju buduću sudbinu. U narednih godinu, dvije će se odlučiti da li će Republika Srpska ojačati svoju autonomiju, ili je uopšte neće biti. Zato je važno da budemo jedinstveni” rekao je Dodik.

Buka

CATEGORIES
Share This