Dodik od Orbana tražio pomoć za zaduženje Srpske?!

Dodik od Orbana tražio pomoć za zaduženje Srpske?!

Iako je prethodnih dana pompezno najavljena ova posjeta ipak nije zvanična i odvijala se u privatnom ugostiteljskom objektu, čiji je vlasnik jedan od kumova Milorada Dodika, Budimir Stanković. Prema nezvaničnim izvorima, Dodik je od Orbana tražio da mu pomogne kako bi već naredne godine na Bečkoj berzi obezbjedio novi kredit i zaduženje za Republiku Srpsku u iznosu od jedne milijarde KM.

Privatna posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana sa saradnicima Banjaluci, odnosno Miloradu Dodiku završena je bez zvaničnih izjava.

Iako je prethodnih dana pompezno najavljena ova posjeta ipak nije zvanična i odvijala se u privatnom ugostiteljskom objektu, čiji je vlasnik jedan od kumova Milorada Dodika, Budimir Stanković.

Pomenuti objekat nalazi se između Banjaluke i Laktaša.

Šta su bile zvanične teme tih razgovora nije poznato.

Prema nezvaničnim izvorima, Dodik je od Orbana tražio da mu pomogne kako bi već naredne godine na Bečkoj berzi obezbjedio novi kredit i zaduženje za Republiku Srpsku u iznosu od jedne milijarde KM.

Ovom radnom sastanku i ručku prisustvovao je i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Dodik je Orbanu pokazao i porodičnu destilaciju “Agro destil” u Laktašima, gdje se proizvodi “Đedova rakija”. Orbana je upoznao i sa sinom Igorom, a zajedno su i nazdravili. Ostaje da se vidi da li je sklopljen neki privatni biznis.

Izostalo je i zvanično saopštenje sa sastanka, ali je na tviter nalogu SNSD-a, kako Srna prenosi navedeno da Republika Srpska i Mađarska nastavljaju odličnu saradnju i da je to zaključeno na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom.

“Zahvalni smo za razumijevanje Mađarske koje ima za Republiku Srpsku i uvijek smo tu da ugostimo naše dobre prijatelje”, objavljeno je na Tviter nalogu SNSD-a, koji je prenijela Srna.

(BN Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This