Dodik na sastanak pozvao 28 zemalja, odazvalo se 11

Dodik na sastanak pozvao 28 zemalja, odazvalo se 11

U administrativnom centru RS u Istočnom Sarajevu u toku je sastanak zvaničnika Republike Srpske sa ambasadorima pojedinih evropskih zemalja u BiH.

RTRS je objavio da se od 28 pozvanih predstavnika ambasadora zemalja, sastanku odazvalo njih 11. Iz Kabineta Dodika za RTRS su rekli da ovo nije sastanak sa ambasadorima Kvinte.

Predstavnici Velike Britanije potvrdili su da neće prisustvovati sastanku, a kako je riječ o evropskim zemljama jasno je da na sastanku nema ni predstavnika SAD.

– Ujedinjeno Kraljevstvo se redovno sastaje s nizom političkih aktera u Bosni i Hercegovini i ostajemo otvoreni za konstruktivnu saradnju. Nećemo prisustvovati sastanku u Istočnom Sarajevu, ali smo gospodinu Dodiku ponudili sastanak s nama i partnerskim ambasadama, u prikladnijem formatu – rečeno je Feni u Britanskoj ambasadi.

Sastanku u I. Sarajevu priusutvuju predsjednica Željka Cvijanović, Milorad Dodik, Nedeljko Čubrilović, Radovan Višković, Zoran Tegeltija, Nikola Špirić, Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Vijesti Srpske

CATEGORIES
Share This