Dodik bi svojim ponašanjem mogao i Vučića da udalji od Republike Srpske

Dodik bi svojim ponašanjem mogao i Vučića da udalji od Republike Srpske

Dodikovo istjerivanje “mečke iz rupe” , tj. vraćanje Zapada na ove prostore moglo bi napraviti velike probleme Srbima, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji, na šta je odavno upozoravala opozicija u Republici Srpskoj.

Nekadašnji sudija Okružnog suda u Banja Luci Milan Blagojević, blizak SNSD-ovoj vlasti u Republici Srpskoj u autorskom tekstu, objavljenom na pojedinim portalima, oštro je kritikovao predsjednika Srbije Aleksaandra Vučića, optuživši ga da “sprovodi opasne politike Zapada prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj”.

Blagojević je otišao toliko daleko da je posvetio cijeli tekst Vučiću, optužujući ga da je postao konvertit u posljednjoj deceniji vladavine u Srbiji, navodeći da ni jedan sporazum i odluke koje su donosile srpske vlasti nisu išle u korist Srbije.

Piskaranje Blagojevića u ovdašnjim režimskim medijima, dobro upućeni vide, da je iz njega pregovorio Milorad Dodik, kome se sada na meti našao i Alekandar Vučić, koji mu je bio važan oslonac i pomagao na razne načine.

Ono što je ovdašnjoj vlasti zasmetalo, a što je Blagojević napisao u svom tekstu je odnos Vučića sa Kristianom Šmitom, visokim predstavnikom u BiH.

“Sada već prošle, 2021. godine, nakon što su i Rusija i Kina zvanično odbile da priznaju Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH, jer nije imenovan od Savjeta bezbjednosti UN kako propisuje Aneks 10 Dejtonskog mirovnog ugovora, Aleksandar Vučić je u Beogradu primio Šmita u zvaničnu posjetu, a služba predsjednika Srbije je nakon toga na svom zvaničnom internet portalu objavila da je Vučić razgovarao sa “visokim predstavnikom u BiH”. Bio je to ne samo Vučićev šamar Rusiji i Kini, već i njegov nož u leđa Republici Srpskoj i njenoj borbi protiv pokušaja nametanja Šmita kao navodnog visokog predstavnika”, napisao je Blagojević.

On je otišao dalje u optužbama srpskog predsjednika, navodeći da se time može objasniti Vučićev stvaran odnos prema sudbini Republike Srpske.

Blagojević u svom tekstu posvećenom srpskom predsjedniku, nije naveo ni jednu činjenicu koja ide u prilog Vučiću, koji je Republiku Srpsku, kao i njene opštine spašavao od bankrota, dajući finansijska sredstva i realizacijom brojnih projekata skoro u svakoj opštini u Srpskoj, ali i u Federaciji, gdje žive Srbi.

Blagojevič je umjesto riječi hvale, napisao da Vučić “pušta” Republiku Srpsku nizvodu.

I poziv predsjednika Srbije da se razgovara, jer se time  može doći do rješenja, Blagojević je ocijenio “servilno ispunjavanje zahtjeva Zapada, na štetu Srba i Republike Srpske”.

“I zato je po nas pogubna najnovija, prozapadno servilna navodna molba Vučića svim političkim snagama u Republici Srpskoj da učestvuju u radu zajedničkih institucija u BiH. Ta “molba” će nas, sasvim izvjesno, još dublje ukopati …” napisao je Blagojević.

Da je režim Milorada Dodika progovio iz usta Milana Blagojevića nema sumnje. Ovome treba dodati i objave, koje je na društvenim mrežama objavio i Dodikov blizak saradnik, Rajko Vasić, koji je takođe teške optužbe iznio na račun predsjednika Srbije.

Treba podsjetiti da je Rajko Vasić napade na Vučića pojačao nakon nedavnog sastanaka u Beogradu sa Miloradom Dodikom.

“Oborite Vučića… Oborite ga zbog nas”, samo je neka od objava Vasića na društvenim mrežama protiv Vučića.

Sve ovo ne bi moglo bez Milorada Dodika i njegovih trabanata koji kontrolišu sve u Srpskoj, pa bi sada da uvedu i da zvanični Beograd igra po notama koje Dodik svira.

Dodikovo istjerivanje “mečke iz rupe” , tj. vraćanje Zapada na ove prostore moglo bi napraviti velike probleme Srbima, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Srbiji, na šta je odavno upozoravala opozicija u Republici Srpskoj.

Da li će Dodik “žrtvovati” i Srbiju da bi opstao na vlasti i sačuvao svoju moć, u cilju očuvanja sumnjivo stečenog kapitala ili je u pitanju Dodikova perfidna dogovorena igra sa zapadom, što mu nije prvi put, ostaje da se vidi!?

(BN)

CATEGORIES
Share This