Cvijanović: Važno je kupovati domaće

Cvijanović: Važno je kupovati domaće

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je sino’ u Banjaluci da je u današnje vrijeme važno, više nego ikada, podsticati domaću proizvodnju i razvijati svijest o potrebi kupovanja domaćeg proizvoda.

Cvijanovićeva je rekla da domaće jeste najbolje i najzdravije i da Festival domaćeg proizvoda u Banjaluci doprinosi jednoj tako velikoj akciji.

“Sigurna sam da ćemo i ubuduće biti zajedno – institucije i udruženja koja promovišu domaću proizvodnju, posebno proizvodnju hrane, što je najvažniji zadatak”, rekla je Cvijanovićeva novinarima prije otvaranje Festivala, koji se održava u organizaciji Udruženja mladih ekonomista.

Ona je naglasila da je to posebno važno u ovakvim teškim i turbulentnim vremenima, te da je Udruženje mladih ekonomista organizacija koja sa institucijama Srpske sarađuje svih ovih pet godina od svog osnivanja.

Cvijanovićeva je rekla da je Festival domaćeg proizvoda velika manifestacija koja služi da se potrošačima pokaže šta su domaći proizvodi, dodajući da činjenica da iz godine u godinu raste broj izlagača na ovoj manifestaciji pokazuje da su proizvođaći prepoznali važnost ovakvih događaja.

Predsjednik Udruženja mladih ekonomista Borislav Mandić rekao je da ovo udruženje od osnivanja 2017. godine radi na promociji poslovnih ideja u Republici Srpskoj, kao i da u tih pet godina rade na projekltu “Кupuj domaće – ulaži u Srpsku”.

On je istakao da je u okviru tog projekta najvažniji Festival domaćih proizvoda i da se ove godine na manifestaciji predstavlja više od 80 izlagača sa oko 1.000 različitih proizvoda, svi sa teritorije Republike Srpske.

Festival domaćeg proizvoda održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

(Srna Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This