Borenović saslušan u Tužilaštvu

Borenović saslušan u Tužilaštvu

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas nakon što je saslušan u Tužilaštvu BiH u Sarajevu u predmetu “napad na ustavni poredak”, da je bilo očekivano pokretanje ovog postupka.

– Ovdje se govorilo o opšte poznatim činjenicama, o formalnostima koje su svima poznate – rekao je Borenović.

On je naveo da je sve jasno i iz stenograma sa sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

– Ovo je bila jedna klasična predizborna, politička posebna sjednica od strane vladajućeg SNSD-a – rekao je Borenović i dodao da PDP nije učestvovao u predlaganju materijala.

Borenović smatra da je okidač za bespotrebnu i mučnu situaciju, koja traje mjesecima, bila odluka Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

On tvrdi da vladajuća koalicija na nivou BiH “ništa ne radi” i da se “ulazi u spiralu sukoba, tenzija i beznađa”, dodajući da svako nosi svoj dio političke odgovornosti.

Borenović smatra da bi se trebalo baviti nekim drugim problemima iz života, a ne teškim političkim stvarima, tenzijama i sukobima, koje su, kako kaže, nametnule vladajuće elite.

On je rekao da o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo Republike Srpske treba ocijeniti kakav efekat je dala određena nadležnost.

– Mislim da nam ne trebaju ishitrene odluke. Treba se razumno i racionalno ponašati. Mislim da imamo u BiH tri male agencije koje nemaju nikakvog efekta, ali o tome niko ne priča – rekao je Borenović.

SRNA

CATEGORIES
Share This