Bivši pripadnici korpusne policije VRS: Slavko Bojić hitno treba ljekarsku pomoć

Bivši pripadnici korpusne policije VRS: Slavko Bojić hitno treba ljekarsku pomoć

Udruženje građana “Prvi bataljon vojne policije Prvog krajiškog korpusa” pozvalo je nadležne da hitno omoguće adekvatnu ljekarsku njegu za njihovog ratnog saborca, Slavka Bojića, koji se već dva i po mjeseca nalazi u pritvoru u Tunjicama.

Iz ovog udruženja ističu da je Bojić teško narušenog zdravlja, da boluje od leukemije, te da je neophodno da mu bude omogućena kvalitetna medicinska njega.

– Zabrinuti smo za zdravstveno stanje našeg saborca Slavka Bojića, koji se od 15. septembra nalazi u pritvorskoj jedinici. Slavko se već godinama bori sa opakom bolešću, koja je direktna posljedica njegova tri ranjavanja kao pripadnika Vojske RS koji je učestvovao u presudnim bitkama za stvaranje i odbranu Srpske. Apelujemo da nadležni obrate više pažnje na već narušeno zdravlje našeg ratnog druga – navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja građana “Prvi bataljon vojne policije Prvog krajiškog korpusa” dodaju i to da je Bojić, kako navode, učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama koje je organizovalo to udruženje.

Podsjećamo, direktor firme “Procontrol” Slavko Bojić prije dva i po mjeseca uhapšen je po nalogu Republičkog tužilaštva, zajedno sa direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem i vlasnikom turističke agencije “Travel 4 fun”, Sašom Markovićem, zbog sumnje da su se bavili nezakonitim radnjama prilikom nabavke medicinske opreme za vrijeme pandemije virusa korona.

Srpkakafe

CATEGORIES
Share This