“Banjalučki Kurta i Murta su toliko uzeli da treba sram da ih bude” (VIDEO)

“Banjalučki Kurta i Murta su toliko uzeli da treba sram da ih bude” (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke je na početku izlaganja izvještaja Tima za reviziju pomenuo firme koje su osnovali Siniša Kurteš i Srđan Amidžić.

„Kurteš koji je bio savjetnik pune četiri godine koštao nas je 75 hiljada KM! Njegov nerad i kriminal gospodina Kurteža kao savjetnika. On je bio savjetnik za „Vodu 2“ koja nigdje nije došla. Od “Euros” firme oni prave firmu „Smart Solution“ to je druga njihova firma Amidžića i Kurteša, prave zgrade u Banjaluci, brzo dobijaju građevinske dozvole. Vodovod i Vrelovod dolazi do njihovih zgrada bez dozvole“, naglasio je Stanivuković.

Gradonačelnik ističe da dvojac Kurteš i Amidžić tu nisu stali, te da je Kurteš pokretanjem Toplane u Banjaluci osnovao firmu u Švajcarskoj.

„Onog trenutka kada prave Toplanu, taj Kurteš osnova firmu u Švajcarskoj baš kad se otvara Toplana. To je peta firma koju prave. Ali ne staje tu nego prave “A&K” konsalting, to je šest firmi za 4 godine. Šta se dešava sa tim firmama? 145 hiljada dobiti prve godine, a četiri godine kasnije 4,7 miliona. 32 puta više nego kad je osnovao. Kad je osnovao A&K uvećao je dobit 17 puta“, istakao je Stanivuković.

On je naglasio da ovi lažni profesori ne treba da predaju nikom, i da je ponosan što je on student ako su oni profesori, nakon čega ih je nazvao imenima Kurta i Murta.

(BN)

CATEGORIES
Share This