Advokat: Tužioci od Bojića traže da lažno svjedoči

Advokat: Tužioci od Bojića traže da lažno svjedoči

Dragan Tolimir, advokat Slavka Bojića direktora firme Prokontrol, koji je osumnjičen za korupciju u nabavkama medicinske opreme Instituta za javno zdravstvo, tvrdi da se Bojić nezakonito i bezrazložno drži u pritvoru.

Tolimir ističe da je Bojić ucjenjivan od strane glavnog i postupajućeg tužioca te da mu je rečeno da neće izaći iz pritvora dok ne pristane na ucjenu da lažno svjedoči.

Tolimir ističe da Bojić neće lažno svjedočiti, a negira krivicu i za korupciju u javnim nabavkama za šta se tereti.

„Svakog sudiju pojedinačno koji je učestvovao u ovom i tuzioca, pokrenućemo disciplinski postupak, podnijećemo krivičnu prijavu, podnijećemo tužbu. Do sad smo izbjegavali, on je izbjegavao zato što se radi o patrioti, da vodi postupak protiv Republike Srpske”, kazao je Tolimir.

Krajnje je vrijeme, kaže on, da se podnese tužba zbog svega ovoga.

“Republika Srpska je entitet, ovo su njeni organi. Nije vršen samo pritisak na Slavka Bojića, ako svjedoci budu htjeli i smjeli da kažu, i na njih je vršen pritisak i prijećeno im je da će protiv njih biti podignuta optužnica, ako ne budu svjedočili onako kako se od njih traži. Dakle ovo je jedan montiran postupak, gdje se vrši prisila, nasilje i ovde je nažalost pao sistem u Republici Srpskoj“,  ističe branilac Slavka Bojiča, Dragan Tolimir.

               

BN TV

CATEGORIES
Share This