Vučić svoje dramatično najavljeno obraćanje pomjerio  za 8. oktobar

Vučić svoje dramatično najavljeno obraćanje pomjerio za 8. oktobar

Iako su srbijanski provladini mediji najavljivali obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za danas kao sudbonosno za budućnost Srbije i Srba uopšte, danas je objavljeno da se ono pomjera za 8. oktobar.

Predsjednik Srbije je rekao da će se obratiti građanima u subotu, 8. oktobra, i da će tada govoriti o potezima i mjerama, kao i o tome kakvu ćemo politiku voditi u narednom periodu. Istakao da se ne bori ni za Vladimira Putina, ni za Džozefa Bajdena, već za građane Srbije i državu Srbiju, i da ga ne interesuje šta imaju da mu poruče strani lideri.

“O svim važnim pitanjima, sveobuhvatno o svim našim potezima, mjerama, politici, ekonomskoj i energetskoj tokom zime i snabdijevanju hranom”, rekao je Vučić.

Kazao je da će tada obavijestiti građane i kada je reč o platama i penzijama za građane i, kako je rekao, drugim akcijama koje će država preduzeti.

“I šta su naše mjere za uštedu energije, i kako da ‘prezimimo’ i jesen i zimu, i šta sve treba da uradimo i kakvu ćemo politiku da vodimo u narednom periodu, imajući u vidu šta se sve dešava”, rekao je Vučić.

Rekao je da će već od petka imati važne sastanke, da prvo dolaze evroparlamentarci i njemački izaslanik za Zapadni Balkan u vezi sa pripremom Berlinske konferencije, odnosno samita.

“Zatim, u subotu idem u Bugarsku gdje ću imati susret sa Ursulom fon der Lajen i sa kolegama iz Bugarske, Grčke i Sjeverne Makedonije, gdje su nam važni još neki dogovori. Već u ponedeljak ću u Budimpešti razgovarati sa Orbanom i Nehamerom oko migrantske politike”, naveo je Vučić.

Takođe, istakao je da će govoriti kada vidi šta će se dešavati sa Savjetom Evrope i tzv. republikom Kosovo.

“I da li će zaista pokrenuti cijelu proceduru oko prijema tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope, 4. i 5. oktobra ćemo to videti. Biće još neki stvari 4. i 5. oktobra. Takođe, 6. oktobra je veliki samit Evropske političke zajednice 41 zemlje u Pragu i u tome ćemo učestvovati. Takođe, 7. oktobra ćemo imati otvaranje fabrike MTU, jedne od najvažnijih fabrika, poslije više godina napornog rada”, naveo je Vučić.

Izvor: RTS

CATEGORIES
Share This