Vučić protiv Dodikove jednostrane politike: Srbija će podržati sve što se dogovore tri naroda u BiH, a neće što se ne dogovore

Vučić protiv Dodikove jednostrane politike: Srbija će podržati sve što se dogovore tri naroda u BiH, a neće što se ne dogovore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Aleksincu da je zvanična politika Beograda u vezi s BiH bila i bit će da podržava poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Sve što je u skladu s Dejtonom podržat ćemo, sve što je suprotno Dejtonu nećemo. Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda podržat ćemo, a sve što je suprotno tome – nećemo podržati”, rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako gleda na to što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska ponovo imati svoju vojsku.

On je naglasio da krug novootvorenog pogona kompanije “Magna” u Aleksincu nije mjesto za komentarisanje velikih regionalnih tema, a da je za Srbiju najvažnije da čuva mir i sigurnost, jer bez toga nema investitora.

“Neće nam niko doći ovdje u Aleksinac. Neće nam niko doći nigdje ukoliko ne sačuvamo mir i stabilnost. I poštujemo integritet BiH onako kako poštujemo integritet Republike Srpske u okviru BiH i baš u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom, ako hoćete i Ustavom BiH, čiji je sastavni dio Dejtonski mirovni sporazum”, rekao je Vučić.

(Klix)

CATEGORIES
Share This