Vučić: “Država će biti uz narod na KiM”!

Vučić: “Država će biti uz narod na KiM”!

“Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i 10 puta mijenjane tekstove smo prihvatili, ali albanska strana nijedne sekunde nije željela da prihvati ništa, uvijek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće. Mislim da je svima jasno ko je želio dogovor, očuvanje mira i stabilnosti, a ko nije. Mi smo insistirali jedino na tome da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani”, rekao je Vučić.

– Na današnjem sastanku predstavnika EU, Beograda i Prištine o Кosovu i Metohiji nije postignut nikakav dogovor, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Sačekaćemo izjavu /visokog predstavnika EU Žozepa/ Borelja, ali nismo uspjeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor”, izjavio je Vučić novinarima u Briselu poslije višečasovnog trilateralnog sastanka.

Vučić je rekao da predstoji mnogo teških dana, ali da će biti poslušan savjet visokog predstavnika EU, koji je tražio da Priština ne piše kazne zbog srpskih tablica za vozila, a da srpska strana ne izdaje nove “КM” tablice.

“Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i 10 puta mijenjane tekstove smo prihvatili, ali albanska strana nijedne sekunde nije željela da prihvati ništa, uviiek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće. Mislim da je svima jasno ko je želeo dogovor, očuvanje mira i stabilnosti, a ko nije. Mi smo insistirali jedino na tome da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani”, rekao je Vučić.

On je najavio da će se ili večeras ili sutra obratiti građanima Srbije i saopštiti sve o zaključcima, a Srbima na Кosovu i Metohiji poručio da računaju na zaštitu njihove države Srbije.

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je u Briselu na poziv visokog predstavnika Žozepa Borelja, a na sastanku su učestvovali i izaslanik EU za zapadni Balkan Miroslav Lajčak, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Кosova Aljbin Кurti.

(Srna Foto: Tanjug/Printskrin)

CATEGORIES
Share This