Uprkos kiši izašli na ulice: Srbi u Kosovskoj Mitrovici traže oslobađanje njihovih sunarodnika

Uprkos kiši izašli na ulice: Srbi u Kosovskoj Mitrovici traže oslobađanje njihovih sunarodnika

Uprkos kiši i lošem vremenu, više hiljada Srba okupilo se danas u Kosovskoj Mitrovici da u mirnoj protestnoj šetnji podrže svoje uhapšene sunarodnike Miluna Milenkovića Luneta, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

Na čelu kolone i ovoga puta nalaze se djeca, sportisti kik boks kluba “Kosovska Mitrovica” čiji je Lune trener, noseći ponosno zastavu kluba, a u dugoj koloni su i prijatelji, porodice uhapšenih.

U masi su se mogle vidjeti i parole “Stop teroru nad nevinim Srbima! Sjever je bio miran dok Кurtijevi specijalci nisu došli”.Na protestu je poručeno da će nastaviti da se okupljaju jer neće zaboraviti svoje uhapšene sunarodnike. Goran Kovač, predsjednik Sportskog saveza Kosova i Metohije izjavio je da je današnji protest još masovniji i pozvao na novo okupljanje u ponedjeljak.

– Kao što vidite ovo je drugi protest, još masovniji nego onaj prvog dana, pozvao sam ove ljude i ovaj narod da dođu u ponedjeljak u isto vrijeme na isto mjesto i da još veličanstvenije podržimo našu braću koja nepravedno leže u albanskim kazamatima i da im damo podršku. Oni će to da čuju, oni će to da vide, neko će da im prenese. Dok god su oni tamo i mi ćemo biti ovde i davaćemo im podršku da konačno i oni budu na slobodi i budu ovde sa nama – rekao je Kovač, piše Blic.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This