U pritvoru otac dječaka koji je umro u automobilu

U pritvoru otac dječaka koji je umro u automobilu

Ocu petogodišnjeg dječaka, koji je preminuo u zaključanom automobilu u Кninu, određen je pritvor, a osumnjičen je da je grubo zanemario roditeljsku dužnost i tako prouzrokovao smrt sina.

Iz policije su naveli da je kriminalističkom istragom nad muškarcem /34/ utvrđeno da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim časovima neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost, te time prouzrokovao njegovu smrt.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu Županijskom tužilaštvu u Šibeniku, predat pritvorskom nadzorniku. Na teret mu je stavljeno zanemarivanje i zloupotreba dječijih prava sa smrtnom posljedicom.

Petogodišnji dječak preminuo je juče popodne u zaključanom vozilu u Кninu. Tijelo dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Prema navodima hrvatskih medija, otac, majka i dječak su juče ujutro od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebalo da mališana odveze u vrtić.

Кako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu. Parkirao je vozilo na parkiralištu i otišao u kasarnu.

Dječak je ostao zaključan na zadnjem sjedištu automobila, a temperatura je u Кninu bila iznad 28 stepeni Celzijusovih u hladu. Da dječak nije stigao u vrtić otkriveno je tek kada je majka došla po njega oko 15.00 časova.

(Bntv)

CATEGORIES
Share This