„Srećom niko nije povrijeđen“ Bačena bomba na kuću poslanika Zorana Maksimovića na KiM

„Srećom niko nije povrijeđen“ Bačena bomba na kuću poslanika Zorana Maksimovića na KiM

Nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu u dvorište kuće poslanika u Skupštini samoproglašenog Kosova Zorana Maksimovića u Ranilugu.

Utrenutku eksplozije, sinoć oko 23.00 časa, kako je rekao Maksimović, u kući je bila samo njegova kćerka.

– Ja sam prije sat vremena došao kući sa odmora koji sam prekinuo jer su mi komšije i kćerka javili da je sinoć odjeknula eksplozivna naprava u dvorištu ispred kuće, gdje mi se nalazi lokal – dodao je Maksimović.

Na sreću, kako je rekao, zbog obilnih kiša koje su zahvatile Kosovsko pomoravlje lokal sinoć nije radio.

– Pričinjena je znatnija materijalna šteta na fasadi i bašti lokala – prenio je Maksimović.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, čije su patrole iz Gnjilana i Prištine izvršile uviđaj i pokrenule istragu.

Maksimovićev komšija Milan Aritonović Srni je rekao da je sinoćnji incident uznemirio mještane Raniluga i unio strah, posebno kod mladih koji su se u bašti tog restorana okupljali tokom proteklih vrelih dana.

– Sreća je što je sinoć padala kiša i što nikog nije bilo u kafiću ali ostaje otvoreno pitanje ko je i zašto bacio bombu na kuću Maksimovića koji uživa veliko povjerenje svih mještana Raniluga – rekao je Aritovnović.

Srpska lista osudila je ovaj napad i zatražila da se najhitnije pronađu i privedu pravdi odgovorni za ovaj gnusni čin koji je uznemirio sve Srbe, posebno u Kosovskom pomoravlju.

Iz Srpske liste ističu da je nedopustivo da se bez ikakvog razloga napadaju građani, a posebno predstavnici srpskog naroda, te upozoravaju da je serija napada na Srbe na jugu Kosmeta posljedica retorike režima u Prištini i nekažnjivosti prethodno počinjenih nedjela.

– Dijelimo stav građana da je nebezbijednost Srba posljedica i pasivnosti nadležnih bezbjednosnih institucija, kako lokalnih tako i međunarodnih, koji su odgovorni za bezbijednost svih građana, pa i Srba na ovim prostorima – poručili su iz Srpske liste.

(srpskainfo)

CATEGORIES
Share This