Srbinu iz Lipljana Vrhovni sud u Prištini potvrdio 15 godina zatvora

Srbinu iz Lipljana Vrhovni sud u Prištini potvrdio 15 godina zatvora

Vrhovni sud tzv. Kosova potvrdio je kaznu zatvora od 15 godina Goranu Stanišiću (56) iz Lipljana osuđenom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Njegov advokat Ljubomir Pantović potvrdio je ovu informaciju, prenose prištinski mediji.

Prema rečima Pantovića, Vrhovni sud je odbacio žalbu za zaštitu zakokonitosti koju je on kao branilac uložio i time je potvrdio presudu koja je ranije doneta.

Stanišić je pred sudom u Prištini osuđen na 15 godina zatvora zbog, kako je tužilaštvo tvrdilo, učešća u ubistvu pet članova porodice iz sela Slovinje kod Lipljana 1999. godine. Osim ovoga Stanišiću se na teret stavljalo i proterivanje i učestvovanje u ubistvima albanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine.

NJegov advokat Ljubomir Pantović tražio je od Vrhovnog suda u Prištini da se Stanišić oslobodi jer su ga svedoci za pomenuta dela optužili tek nakon hapšenja na Jarinju u julu 2019.godine.

Osnovni sud u Prištini je najpre kaznio Stanišića sa 20 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu kaznu preinačio u 15 godina.

Izvor: Sputnik

CATEGORIES
Share This