Srbi sa KiM odlučuju o napuštanju prištinskih institucija, vanredna sjednica Vlade Srbije

Srbi sa KiM odlučuju o napuštanju prištinskih institucija, vanredna sjednica Vlade Srbije

Nakon toga Vučić će se sastati se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom. Vučić će danas o situaciji na Kosovu razgovarati i sa Sinodom SPC i patrijarhom Porfirijem.

Odnosi Beograda i Prištine ušli su nakon niza tenzija u novu, riskantnu fazu u kojoj više nijedan potez ne može biti potpuno isključen, upozorili su sagovornici Euronews Srbija. Potez Prištine, koji je samo posljednji u lancu eskalacija, da suspenduje regionalnog komandira za Sjever Nenada Đurića bio je inicijalna kapisla za niz unutrašnjih, ali i spoljno-političkih aktivnosti u Beogradu i među Srbima na KiM koje bi trebalo da se odigraju u narednih 24 sata i praktično da daju odgovor na otvoreno pitanje o daljim koracima i razvoju situacije.

Istovremeno očekuju se i odluke Srba na sjeveru Kosova i Metohije. Lider Srpske liste Goran Rakić rekao je da će danas imati sastanak sa svim rukovodiocima institucija na sjeveru i da će donijeti odluke. On je za nedjelju najavio i prvi protest.

Agencije

CATEGORIES
Share This