Srbi iz sela Dren i dalje protestuju, traže obustavu radova

Srbi iz sela Dren i dalje protestuju, traže obustavu radova

Žitelji sela Dren i drugih zaselaka u opštini Leposavić, koji su se okupili na mirnom protestu, odlučili su da noć provedu na putu koji vodi ka njihovim imanjima, zbog radova koji su počeli na osnovu odluke vlade u Prištini o eksproprijaciji.

Predsjednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je da je Vetonu Eljšaniju, koordinatoru kosovske policije zaduženom za sprovođenje odluke privremenih prištinskih institucija o nelegalnim radovima u toj opštini, rekao da mještani traže obustavljanje svih radova, jer ne prihvataju otimanje imovine, javlja RTS.

Todić kaže da Priština uzurpira srpsku zemlju kako bi napravila vojnu bazu kod Leposavića.

Todić je juče razgovarao i sa mještanima sela Dren, okupljenim na mirnom protestu zbog radova na putu koji vodi od magistrale iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku i brda na kojem je izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta.

– Prošlo je 15 dana od donošenja ove protivpravne i nezakonite odluke o ekspoprijaciji zemljišta u katastarskim zonama Dren i Lešak, za koje smo saznali za koje namjene je i donijeta. Radi se o izgradnji baze, potvrdili su nam pripadnici KPS. Bio je još jedan jednostrani potez, o kojem nas niko nije upoznao. Prisutne su teške građevinske mašine, ove ljude koji izvode radove obezbjeđuju pripadnici specijalnih policijskih jedinica koji su naoružani do zuba. Ljudi su zabrinuti, negoduju i ovo nikom ne ide u prilog jer nam nisu potrebne nove tenzije – izjavio je Todić.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je juče da je obavijestio sve međunarodne predstavnike, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka o tome da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti započeo “nelegalne radove” na srpskoj zemlji u opštini Leposavić.

Glas Srpske/Tanjug

CATEGORIES
Share This